Kıbrıs, sıradan bir ada değildir. Bu topraklarda tarih, denizlerin ortasında yazılmış bir destandır. Şehit kanıyla sulanmış, aziz milletin bedeliyle mühürlenmiş bir emanettir. O yüzden Kıbrıs, bir müzakere masasında pazarlık konusu yapılacak kadar ucuz değildir.
Kıbrıs Türkü’nün verdiği mücadele, yalnızca var olma mücadelesi değil, aynı zamanda milletimizin onur mücadelesidir. 1974 Barış Harekâtı, bir işgal değil; antlaşmalardan doğan bir hakkın, tarih karşısındaki bir vicdanın haykırışıydı. O gün Türk askeri, Akdeniz’in ortasında bir halkın kaderini değiştirdi. Bugün özgürce nefes alan her Kıbrıs Türkü, o gün verilen mücadelenin eseridir.
Ama ne yazık ki aradan geçen yıllara rağmen, hâlâ bu gerçeği görmek istemeyenler var. Hâlâ Kıbrıs’ı bir “müzakere” dosyası sananlar, şehitlerin kanıyla alınan toprakların “siyasi pazarlıklarla” verilebileceğini zannedenler var. Onlara bir kez daha hatırlatmak gerekir:
Kıbrıs seçimle alınmadı ki seçimle verilsin.
Türkiye’nin Kıbrıs’taki varlığı, bir işgal değil; bir tarihî sorumluluk, bir millet sözü, bir ecdat mirasıdır. O yüzden Türkiye, Kıbrıs’ta sadece bir “garantör devlet” değildir — aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün kader ortağı, teminatıdır.
Bugün Doğu Akdeniz’de yürütülen enerji hesaplarında, Kıbrıs bir coğrafya değil, bir duruştur. “Mavi Vatan” bilinciyle hareket eden Türkiye, sadece denizlerde değil, tarihin her satırında da varlığını korumaktadır. Kıbrıs bu bilincin, bu dirayetin sembolüdür.
Ve unutulmamalıdır: Bu topraklarda verilen mücadele, sadece Kıbrıs Türkü’nün değil, bütün bir milletin onur mücadelesidir.
Bu yüzden Kıbrıs davası, bir dış politika meselesi değil; milli bir davadır.
Kıbrıs, ecdadın emaneti; şehitlerin mirasıdır.
Ne seçimle alınmıştır, ne de seçimle teslim edilir.
Kıbrıs’ı bizden koparma hevesi olanların dün nasıl heveslerini kursaklarına gömmüşsek ;bu günde o hevesleri kursaklarına gömecek irademiz ve gücümüz vardır.











Tarih sayfaları Türk'ün haklı davasını hiçbir zaman kabullenemeyenlerle doludur. Buna rağmen Müslüman Türkler var olmuş ve olmaya da devam etmiştir.????????