Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda operasyona ilişkin detayları aktardı. “Mavi Vatanımızda Zehir Tacirlerine Geçit Yok” notuyla duyurulan açıklamada, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı’nın ortak çalışmasıyla uluslararası uyuşturucu tacirlerine ait bir teknenin takibe alındığı belirtildi.
Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile adım adım izlenen tekneye denizden operasyon düzenlendi. Yapılan aramada 210 kilogram skunk ele geçirilirken, uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı iki kişi gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonu yürüten birimleri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:
“Muğla Valiliğimizi, Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Jandarma Asayiş ve İstihbarat Başkanlıklarımızı, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızı, Jandarma İHA Komutanlığımızı, Muğla İl Jandarma Komutanlığımızı ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı bağlısı unsurlarımızı kutluyorum. Karada jandarmamız ve polisimiz, denizde sahil güvenliğimiz evlatlarımızın güvenliği için mücadelesine kararlılıkla devam ediyor.”
#SONDAKİKA I İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla açıklarında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 210 kilogram skunk ele geçirildiğini, iki şüphelinin yakalandığını açıkladı.https://t.co/7KbkFpKSXF pic.twitter.com/902MmTF5Nk
— Sürmanşet Haber (@surmansetthaber) September 26, 2025













