Sınav Girişlerinde Hassasiyet ve Kolaylıklar
Adayların sınav binalarına girişleri saat 10.00 itibarıyla sona erdi. Nüfus cüzdanını kaybeden, kimlik kartı olmayan veya kimliğinde T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutuldu. Bu sayede hiçbir adayın mağdur olması önlendi.
Engelli adaylar için de özel düzenlemeler yapıldı. İhtiyaca göre oluşturulan erişilebilir binalardaki uygun sınav salonlarında 12 bin 607 engelli aday sınava katıldı.
İlk Kez YKS Uygulanan İlçeler ve Muafiyetler
Bu yıl, Hakkari'nin Şemdinli, Hatay'ın Hassa, Kocaeli'nin Dilovası, Kütahya'nın Gediz, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Zonguldak'ın Çaycuma ilçelerindeki sınav merkezlerinde ilk kez YKS gerçekleştiriliyor. Bu durum, sınav erişiminin daha da genişletildiğini gösteriyor.
Öte yandan, 12 bin 94 şehit ve gazi yakını ile gaziler sınav ücretinden muaf tutularak önemli bir destek sağlandı.
Veliler Çocuklarını Yalnız Bırakmadı
Sınav heyecanı sadece adayları değil, velileri de sardı. TYT oturumuna girecek çocuklarını yalnız bırakmak istemeyen bazı veliler, sabahın erken saatlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi önüne gelerek çocuklarına destek oldu. Fakültenin girişinde çocuklarına başarılar dileyerek uğurlayan veliler, onların sınav heyecanına ortak oldu.
TYT'nin ardından, YKS'nin diğer oturumları da önümüzdeki saatlerde ve günlerde yapılacak. Milyonlarca adayın hayatını şekillendirecek bu maratonda herkese başarılar diliyoruz.