Türk Kızılay, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü üç yıl üst üste gerçekleştirdiği kan bağışı çalışmaları nedeniyle ödüllendirdi. “Okulumda KANpanya Var” sloganıyla yürütülen kampanyalarda toplam bin 500’ün üzerinde ünite kan toplanırken, bu başarı Türk Kızılay Madalya Yönetmeliği çerçevesinde platin madalya ile taçlandırıldı.

Toplantıda Ödüller Takdim Edildi
Türk Kızılay Samsun Kampı’nda düzenlenen 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Planlama ve Değerlendirme Toplantısı’nda, yeni dönemin hedefleri belirlendi. Programda ödüller Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar’a takdim edilirken, kampanyalara destek veren 114 okul müdürü ile ilçe milli eğitim müdürlerine de teşekkür belgeleri verildi.
Toplantıya Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Onur Çoban, Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, il ve ilçe yöneticileri ve okul müdürleri katıldı.
Üç Yılda Binlerce Ünite Kan Toplandı
Samsun’daki kan bağışı verileri şöyle açıklandı:
2022-2023: 51 okulda kampanya düzenlendi, 4.220 ünite kan bağışı yapıldı.
2023-2024: 100 okulda kampanya düzenlendi, 7.318 ünite kan bağışı yapıldı.
2024-2025: 114 okulda kampanya düzenlendi, 9.548 ünite kan bağışı yapıldı.
Bu sonuçlarla birlikte, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve idareciler arasında kan bağışının önemine dair güçlü bir farkındalık oluştu.

Toplumsal Sorumluluğa Örnek Çalışma
Türk Kızılay’ın “Okulumda KANpanya Var” projesi, sadece öğrencileri değil, velileri de sürece dahil ederek toplumsal sorumluluk bilincini artırıyor. Kampanyalar sayesinde binlerce hastaya umut olan kan bağışları, Samsun’da eğitim camiasının gönüllü desteğiyle büyümeye devam ediyor.












