Yayımlanan karara göre, “Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta Okullarda Meydana Gelen Olaylar ile Çocukların Dijital Ortamlarda Karşılaştıkları Riskler ve Olumsuz Etkilerin Tüm Yönleriyle Ele Alınarak Araştırılması, Çözüm Önerileri Geliştirilmesi ve Benzer Olayların Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi” amacıyla bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulacak. Komisyon 22 üyeden oluşacak.
3 Ay Süreyle Görev Yapacak
Komisyonun çalışma süresi, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyelerin seçildiği tarihten itibaren 3 ay olarak belirlendi.
Ankara Dışında da Çalışabilecek
Komisyon, gerekli görülmesi halinde Ankara dışında da çalışmalarını sürdürebilecek. Kurulacak komisyonun, hem okullarda yaşanan olayları hem de çocukların dijital ortamlarda karşılaştığı riskleri kapsamlı şekilde ele alarak çözüm önerileri geliştirmesi bekleniyor.















