Genel Kurul, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Açılış konuşmasının ardından Kurtulmuş, yürütmenin, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin gündem dışı söz talebinde bulunduğunu bildirdi.Gündem dışı konuşmalar kapsamında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in söz alacağı açıklandı. Her bakana 30’ar dakika, siyasi parti gruplarına 20’şer dakika, grubu bulunmayan partilerden 2 milletvekiline ise 5’er dakika söz verileceği belirtildi.
Görüşmelerden önce, AK Parti’nin önergesiyle Genel Kurul’un kapalı oturum şeklinde yapılması kabul edildi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Genel Kurul Salonu’nda bulunabilecek üyeler dışındaki tüm dinleyicilerin ve görevlilerin salonu boşaltması gerektiğini söyledi. Salonun boşaltılmasının ardından birleşime kısa bir ara verildi ve kapalı oturuma geçildi.
Kapalı oturuma AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal de katıldı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, oturumun açılışında yaptığı konuşmada, “ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları derhal durdurulmalı ve daha geniş bir felakete dönüşmesi engellenmelidir, bu herkes için bir zorunluluktur” dedi.Kurtulmuş, barış ve adalet vurgusuna da değinerek, “Ne savaşın diliyle teslim alınır ne de suskunluğun konforuna çekiliriz. Adaletten vazgeçmeden barışı, zulmü görmezden gelmeden bölgesel istikrarı savunuruz” ifadelerini kullandı.













