Samsun’un Havza ilçesinde 12 Mayıs akşamı etkili olan sağanak yağış, derelerin taşmasına neden oldu. Taşkın sonrası birçok cadde ve sokak su ve çamur altında kaldı.
Selin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi, Havza Belediyesi, AFAD ve ilgili kurumlara bağlı ekipler bölgede çalışma başlattı. İş makineleri, vidanjörler ve su tahliye pompalarıyla biriken suların boşaltılması ve çamur-moloz temizliği aralıksız devam ediyor.
Özellikle iş yerlerinin bodrum katları ile kot farkı bulunan alt seviyelerde su tahliyesine ağırlık verildiği belirtildi. Ekipler, bu alanlarda biriken suyu boşaltırken aynı zamanda çamur temizliği de yapıyor.
İlçede esnaf ve vatandaşlar da çalışmalara destek verirken, temizliği tamamlanan iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarına geçildi.












