18-24 Ağustos tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kampanya, Samsun Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, Samsunspor Kulübü ve taraftarlarının desteğiyle gerçekleştirildi.
Kampanya boyunca 2 bin 19 kişi başvuruda bulundu, bunlardan 1 472 kişi kan bağışında bulunabildi. Sağlık koşulları nedeniyle 547 kişi bağış yapamazken, 32 kişi kök hücre bağışçısı adayı oldu.
Her Bağış Üç Hayat, Üç Fidan
Bağışta bulunan her kişi, üç hastaya umut olurken, Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği kapsamında her bağış için üçer fidan doğaya kazandırılacak. Böylece kampanya hem insan hayatına hem doğaya katkı sundu.
Bağışçılara Madalya ve Plaket
Kampanya kapsamında Türk Kızılay Madalya Yönetmeliği çerçevesinde bağışçılara plaket ve madalya takdim edildi:
24 kişiye plaket
36 kişiye altın madalya
35 kişiye gümüş madalya
102 kişiye bronz madalya
Teşekkür ve Çağrı
Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi, kampanyanın gerçekleşmesinde emeği geçen Samsun Valisi Orhan Tavlı, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, Samsunspor Kulübü ve taraftarları ile basın ve Samsun halkına teşekkür etti.
Kızılay yetkilileri, kampanya sonrası 18-65 yaş arasındaki vatandaşlara kan bağışı çağrısını yineleyerek, “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” uyarısında bulundu. Yetkililer, uygun her bireyin zaman zaman Kızılay kan bağışı noktalarında bağış yapmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.












