Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi projesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Evrensel Hedefler İçin Bireysel Adımlar" başlığı altında düzenlenen "Tematik Kadınlar Günü Etkinlik Programı", kadınların toplumdaki rolüne ve önemine dikkat çekti.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen "Evrensel Hedefler İçin Bireysel Adımlar" başlıklı "Tematik Kadınlar Günü Etkinlik Programı" kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve samsun Üniversitesi'nden (SAMÜ) akademisyenler önemli sunumlar gerçekleştirdi.
aklaşık 40 kişilik bir katılımcı grubuyla gerçekleşen etkinlikte, OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehpare Karahan Gökmen, "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" üzerine bir sunum yaptı. Ardından, SAMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Sevcan Ekmekçioğlu, "Sosyal İnovasyon ve Sosyal Girişimcilik" konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Sunumların ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde, katılımcılar akademisyenlere merak ettikleri konular hakkında sorular yöneltti. Etkinlik, katılımcılarla birlikte yenilen iftar yemeğiyle sona erdi.
Düzenlenen etkinlikte konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesinin, gelecekte daha yaşanabilir ve adil bir dünya yaratmak için kritik öneme sahip olduğunu belirterek, “Birleşmiş Milletlerin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacına baktığımızda bunların sosyal yönünün oldukça baskın olduğunu görüyoruz. Sürdürülebilir kalkınma yalnızca ekonomik büyüme değil, aynı zamanda toplumsal eşitlik, çevresel koruma ve insan refahının bütünsel bir şekilde geliştirilmesi sürecidir ve yalnızca belli alanlarda değil, tüm toplum katmanlarında dönüşüm gerektirir. Bu 17 hedef, insanlığın karşı karşıya olduğu evrensel sorunlara çözüm getirmeyi amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma amaçları, eğitimde fırsat eşitliği, herkes için sağlık hizmetlerine erişim, temiz su ve hijyen koşullarının sağlanması, iklim değişikliğiyle mücadele ve yoksulluğun sona erdirilmesi gibi alanlarda tüm dünyaya rehberlik eden evrensel hedeflerdir. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının gerçekleştirilmesi, gelecekte daha yaşanabilir ve adil bir dünya yaratmak için kritik öneme sahiptir. Bu hedeflere ulaşmak yalnızca hükümetlerin değil, bireylerden özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarından akademik kurumlara kadar tüm toplumun sorumluluğudur. Herkes, sürdürülebilir bir dünya için üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” dedi.