Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Medeniyetimizde Şehir ve Mekan” temalı Şehircilik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada kazaya ilişkin bilgi vererek şu ifadeleri kullandı:
“Azerbaycan’dan ülkemize gelmekte olan C130 tipi askeri uçağımızın düştüğü haberini derin bir üzüntüyle öğrendik. Enkaza ulaşma çalışmalarıyla ilgili ülke makamlarıyla koordineli biçimde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu kazadan en az badireyle çıkarız. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin.”
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada büyük üzüntü duyduklarını belirterek:
“Arama kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.
İletişim Başkanı Duran: “Resmi Açıklamalara İtibar Edin”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından yalnızca resmi açıklamaların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
Bakan Yerlikaya Gürcü Mevkidaşıyla Görüştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazanın ardından Gürcistan İçişleri Bakanı Geladze ile telefonla görüştüğünü, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Aliyev’den Başsağlığı Mesajı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak taziye dileklerini iletti. Aliyev mesajında:
“Türkiye’nin acısını paylaşıyoruz. Şehitlerimizin ailelerine ve Türk halkına en derin taziyelerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.
Gürcistan İçişleri Bakanlığı, uçağın Azerbaycan sınırına yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan Signagi bölgesine düştüğünü açıkladı. Gürcistan Hava Navigasyonu İdaresi ise radar bağlantısının, uçağın hava sahalarına girmesinden birkaç dakika sonra kesildiğini duyurdu. Uçağın acil durum sinyali göndermediği belirtildi.














