İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda görülen duruşmaya, tutuklanmalarının ardından görevlerinden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte çok sayıda tutuklu sanık katıldı.
Duruşmada ayrıca Şişli Belediye Başkanı Emrah Resul Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB Başkan Danışmanı ve MEDYA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu’nun kayınbiraderi Cevat Kaya ve avukatı Mehmet Pehlivan’ın da aralarında bulunduğu 107 tutuklu sanık hazır bulundu. Bir kısım tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşmada yer aldı.
Duruşmaya siyasi isimler ve izleyiciler de katıldı
CHP genel başkan yardımcıları, bazı milletvekilleri, partililer, sanıkların aileleri ve çok sayıda izleyici de duruşmayı takip etti. Duruşma salonu çevresinde ve içerisinde jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.
Duruşma öncesinde kısa süreli bir gerginlik de yaşandı. Sanıklardan İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık’ın salona girerken izleyicileri selamlaması ve bu durumun bir süre devam etmesi üzerine jandarma, sanığın yerine geçmesi için müdahale etti. Bu sırada bazı sanıklar ile jandarma arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Sanık avukatlarının da tepki göstermesi üzerine yaşanan gerginlik kısa sürede sona erdi.
Sanık savunmaları alınmaya devam ediyor
Duruşmada savunma yapan sanıklardan CHP Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner’in kardeşi Bulut Aydöner, iddianamede iki eylemle suçlandığını belirterek iş insanı olduğunu söyledi. Aydöner, ailesine ait şirketlerde ticari faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.
Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının alınmasıyla duruşmaya devam ediyor.














