MEB’den yapılan açıklamaya göre, 26 Nisan’da gerçekleştirilen İOKBS’ye 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yanı sıra hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11. sınıf seviyelerindeki öğrenciler katıldı.
Bu yıl sınava toplam 971 bin 786 öğrenci başvuruda bulundu. Türkiye genelinde 789 yurt içi ve 3 yurt dışı sınav merkezinde gerçekleştirilen sınav, 3 bin 605 okulda ve 53 bin 458 salonda uygulandı.
Bakanlığın yayımladığı sonuçlara göre, yapılan değerlendirme sonucunda 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı.
Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından en geç 5 takvim günü içerisinde MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alan “e-İtiraz” bölümü üzerinden elektronik veya yazılı başvuruda bulunabilecek.
Öğrenciler, bursluluk sınavı sonuçlarını MEB’in sonuç açıklama sistemi üzerinden öğrenebiliyor. Sonuçlar, mebsonuc.meb.gov.tr adresinden sorgulanabiliyor.












