Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 19 Nisan 2026 tarihinde saat 15.38’de Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası’na gelen bir TIR ve çekici araç risk kriterleri doğrultusunda kontrolden geçirildi.

Detaylı aramada çok sayıda kaçak ürün çıktı
Yapılan detaylı inceleme ve aramalarda, gümrüğe beyan edilmemiş ve ticari nitelik taşıyan çok sayıda ürün tespit edildi. Ele geçirilen kaçak eşyalar arasında:
- 10.400 adet elektronik sigara
- 720.000 adet sigara filtresi
- 84 adet oto parça
- 215 kutu vitamin ve kişisel bakım ürünü
- 2.520 adet ilaç yer aldı.

33 milyon liralık kaçak ürün ele geçirildi
Tespit edilen kaçak eşyaların toplam gümrüklenmiş değerinin 33 milyon 179 bin Türk Lirası olduğu belirlendi.
Olayla ilgili soruşturmanın, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda sürdüğü ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirildiği bildirildi.

“Kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla sürüyor”
Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ekonomik güvenliğin korunması, haksız rekabetin önlenmesi ve halk sağlığını tehdit eden kaçakçılıkla mücadelenin aralıksız devam ettiği vurgulandı.















