Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî temaslarda bulunmak üzere gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından resmî törenle karşılandı.
Erdoğan’ı taşıyan makam aracı, Türk ve Kazakistan bayraklarıyla süslenen güzergahtan geçerek Bağımsızlık Sarayı’na ulaştı. Erdoğan, saraya girişinde Tokayev tarafından karşılandı.
Tören kapsamında iki lider, salona geçerek askeri bandonun çaldığı Türkiye ve Kazakistan milli marşlarını dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı.
Heyetlerin takdiminin ardından Erdoğan ve Tokayev basın mensuplarına poz vererek tokalaştı. Daha sonra iki lider baş başa görüşmeye geçti.
Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı’na başkanlık etmesi bekleniyor.
Erdoğan ve Tokayev ayrıca ikili anlaşmaların imza törenine katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Törende Türkiye’den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti genel başkan yardımcıları da yer aldı.











