Canik Belediyesi'nin TÜBİTAK desteğiyle hayata geçirdiği 'Hayallerine Sınır Yok' projesi, özel gereksinimli öğrencileri sanatla buluşturacak. Proje kapsamında, 5 farklı temada sosyal ve duygusal gelişime katkı sunan eğitim programları ve 21 etkinlik düzenlenecek.
Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde gerçekleştirilecek eğitimlerde, özel gereksinimli öğrenciler müzik, resim, drama ve tasarım gibi sanatın çeşitli dallarıyla etkileşimde bulunacak. Amaç, öğrencilerin iletişim, duygusal ve sosyal yönlerini geliştirmek, var olan bilgi düzeylerini ve kendilerini ifade edebilme becerilerini ileriye taşımak.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, özel gereksinimli bireylere yönelik desteklerinin sürdüğünü belirterek, "Özel gereksinimli öğrencilerimizin ve hemşehrilerimizin her daim yanındayız" dedi. Başkan Sandıkçı ayrıca, projenin hayata geçirilmesinde destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam'a teşekkürlerini iletti.
'Hayallerine Sınır Yok' projesi kapsamında, öğrencilerin hazırladığı projeler 11 Temmuz 2025 tarihinde Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde düzenlenecek bir sergi ile görücüye çıkacak. Öğrenciler, "Kendimi Sanat İle İfade Ediyorum", "Hikâyemi Sanat İle Anlatıyorum", "Kariyerimi Sanat İle Belirliyorum", "Dijital Teknoloji İle Sanat Yapıyorum" ve "Sergimize Hoş Geldiniz" isimli atölye çalışmalarıyla 5 farklı temada eğitim alacaklar.













