İlkadım Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafında düzenlenen seminere Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve Türk Yüksek Ziraat Mühendisleri Birliği samsun Şube Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferat Uzun’un yanı sıra Maralfalfa yem bitkisi yetiştiricileri Ahmet Yüksel ve Yusuf Ulaş katıldı.
Düzenlenen seminerin amacı ilçedeki çiftçiler bilgilendirmek ve Maralfalfa yem bitkisini tanıtmak oldu.
Hayvancılık sektörüne yönelik düzenlenen bir seminerde, yem bitkisi Maralfalfa’nın avantajları ele alındı. Uzmanlar, bu bitkinin hem kolay üretilebilir olması hem de uzun yıllar boyunca hasat edilebilmesi nedeniyle alternatif bir yem kaynağı olarak değerlendirilebileceğini vurguladı.
Maralfalfa: Hayvancılıkta Alternatif Yem Bitkisi
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kırsal bölgelerdeki üreticilere, çiftçilere ve tarımsal faaliyetlere yönelik desteklerinin devam ettiğini açıkladı.
Başkan Kurnaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlkadım Belediyesi olarak tarıma, üreticilerimize ve kıymetli çiftçilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Son yıllarda ülkemizde kullanımı artan Maralfalfa yem bitkisi ve üretimi konusunda çiftçilerimizi bilgilendirmek amacıyla Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından bir seminer gerçekleştirdik. Hayvancılıkta alternatif bir yem bitkisi olarak görülen Maralfalfa’nın kolay yetiştirilmesi, yıl boyunca birden fazla kez hasat edilebilmesi, düşük maliyetli olması, insan gücüne fazla ihtiyaç duymaması ve hayvanların verimini artırması nedeniyle ilçemizde yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Bu tür tarımsal gelişmeleri yakından takip ediyor ve çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz, bu doğrultuda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tarım, ülkemiz için istihdam, ihracat ve gelir bakımından en önemli sektörlerden biri. Biz de tarımla uğraşan İlkadımlı hemşehrilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz”