Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Bolat, Türkiye’nin ekonomik gelişimini rakamlarla anlatarak, Samsunlu esnaf için özel bir müjde verdi.
Esnafa 100 milyon TL’lik yeni kaynak
Bakan Bolat, esnafın finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir kaynak aktarımı yapılacağını belirtti. “Esnaf Kefalet Kooperatifler Birliğine, TESKOMB kefaletiyle esnafımızın kullanması için pazartesi sabahı itibarıyla 100 milyon liralık ilave kaynak aktarılacaktır. Hayırlı ve bereketli olsun.” dedi. Bu yeni destek paketiyle özellikle küçük işletmelerin nakit akışına ciddi katkı sağlanması bekleniyor.
Türkiye'nin ekonomik büyümesi rakamlarla anlatıldı
Konuşmasında Türkiye’nin son yıllarda kaydettiği ekonomik büyümeye dikkat çeken Bolat, şu verileri paylaştı:
İstihdam: 19 milyondan 32,6 milyona çıktı
Milli gelir: 238 milyar dolardan 1 trilyon 371 milyar dolara yükseldi
Mal ihracatı: 36 milyar dolardan 269,5 milyar dolara ulaştı
Hizmet ihracatı: 14 milyar dolardan 118 milyar dolara çıktı
Turizm geliri: 12 milyar dolardan 62 milyar dolara yükseldi; 2025 hedefi 64 milyar dolar
Lojistik geliri: 2,5 milyar dolardan 40 milyar dolara çıktı
Savunma sanayi ihracatı: 250 milyon dolardan 8 milyar doların üzerine çıktı
“Bu rakamlar yeterli mi? Yetmez.” diyen Bolat, Türkiye’nin daha büyük başarıları hak ettiğini ve bu hedeflere milletin tüm kesimleriyle birlikte ulaşacaklarını vurguladı.
Samsun’da yoğun temaslar
Bakan Bolat, toplantı öncesinde Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını da ziyaret etti. Toplantıya Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve çok sayıda iş insanı katıldı. Bolat, toplantı sonrasında iş dünyası temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odamızı (@samsuntso) ziyaret ederek, köklü ticaret geleneğimizi bugüne taşıyan esnaf ve sanayicilerimizle bir araya geldik.
— Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) August 2, 2025
Üretimin, istihdamın ve kalkınmanın temel direklerinden olan iş dünyamızla gerçekleştirdiğimiz istişarelerde; ticaretimizin… pic.twitter.com/YmsH69EYI2













