“Arz Güvenliği ve Kaynak Çeşitliliğini Güçlendiren Adımlar Atıyoruz”
Bayraktar, küresel enerji piyasalarındaki risk ve fırsatları yakından izlediklerini ifade ederek, Türkiye’nin enerji politikalarının merkezinde arz güvenliği, kaynak ve tedarik çeşitliliği ile yerli üretimi artırma hedeflerinin bulunduğunu söyledi.
Yenilenebilir enerji yatırımlarının hız kazanmış durumda olduğuna dikkat çeken Bayraktar, bu alandaki yeni projelerin sektörle paylaşıldığını aktardı.

Doğal Gazdan Nükleere, Madenlerden Katma Değere Kadar Bütüncül Yapı
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanında çok yönlü bir dönüşüm içinde olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Doğal gaz ve petrol üretiminden nükleer enerjiye, kritik madenlerde katma değerli üretim süreçlerine kadar bütüncül bir yapıyı adım adım inşa ediyoruz.”
Bu çalışmaların, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini güçlendirdiğini ve uzun vadeli stratejik hedeflere hizmet ettiğini dile getirdi.

“Enerji Diplomasisini Dış Politikamızın Etkin Bir Unsuru Haline Getiriyoruz”
Enerji diplomasisinin öneminin her geçen gün arttığını belirten Bayraktar, Türkiye’nin bölgesel ve küresel iş birlikleriyle enerjide stratejik bir merkez olma konumunu pekiştirdiğini söyledi.
















