Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Ticaret Bakanlığı desteğiyle bu yıl 12’ncisi düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası 2025 (TIW), “Tomorrow: Now (Gelecek: Şimdi)” temasıyla Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.Açılış programına katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin bilgi, teknoloji ve markalaşmayı merkeze alan güçlü bir ekonomi hedefiyle yoluna kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Bolat, dijital ve yeşil dönüşümün birlikte yürütüldüğü “İkiz Dönüşüm” vizyonunun bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Bolat, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“İnovasyon Haftasında müjdesini kamuoyumuzla paylaştığımız, yerli ve milli markamız TOGG’un Almanya’ya gerçekleştirdiği ilk ihracat, ülkemizin kat ettiği mesafenin ve artan küresel gücünün somut bir göstergesidir.”
Almanya’ya gönderilen ilk partide 100 adet Togg otomobil yer aldı. Bolat, yıl sonuna kadar bu sayının 1000’e yaklaşacağını söyledi.
Üç gün sürecek etkinlikte yaklaşık 20 bin kişinin katılım göstermesi bekleniyor. Program; özel sektör temsilcilerinin, Ar-Ge merkezlerinin, üniversitelerin ve genç girişimcilerin üretim ve inovasyon alanındaki başarılarını sergilemeleri açısından büyük önem taşıyor.






















