Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada aile kurmayı teşvik ettiklerini ve aileyi güçlendirmeyi ana hedef olarak gördüklerini belirtti. Fonun Türkiye’nin yer altı zenginliklerinden elde edilen gelirlerle finanse edildiğini hatırlatan Göktaş, bu kaynakla gençlerin geleceğine yatırım yaptıklarını ve projeyi 81 ilin tamamında kararlılıkla sürdürdüklerini vurguladı.
Göktaş, fonun ocak ayında güncellenen kredi miktarlarına da değinerek, “Fona başvuran çiftlerden ikisinin de 18-25 yaş arasında olması halinde 250 bin lira, 26-29 yaş arasında olmaları durumunda ise 200 bin lira destek sağlıyoruz. Başvurusu onaylanan çiftlerimize kredi desteğini 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz şekilde veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gelir kriterlerinde yapılan güncellemeye de değinen Göktaş, “Gelir durumu değerlendirmesinde son 6 ay gelirine ilişkin başvuru şartını asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkardık. 48 ay içinde çocuk sahibi olan genç çiftlerimizin geri ödemelerini ise her çocuk için 12 ay olacak şekilde erteliyoruz. Bugüne kadar fon kapsamında desteklediğimiz 8 bin 20 çiftimizin 8 bin 113 çocuğu dünyaya geldi.” bilgisini paylaştı.
Bakan Göktaş, fonun gençlerin evliliklerini sağlam temeller üzerine kurmalarını hedeflediğini belirterek, “2023’te hayata geçirdiğimiz Aile ve Gençlik Fonu’na yapılan toplam başvuru sayısı 221 bin 351’e ulaştı. Bu ay 2 bin 878 gencimize sağladığımız 660,9 milyon liralık ödeme ile birlikte bugüne kadar toplam 132 bin 688 gencimize kredi desteği sağlamış olduk. Gençlerimize sağladığımız toplam destek miktarı ise 10 milyar 734 milyon lirayı buldu. Ayrıca eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizle de yanlarında oluyoruz. Bugüne kadar 163 bin 126 gencimize eğitim ve rehberlik desteği verdik.” dedi.
Aile ve Gençlik Fonu başvuruları, e-Devlet üzerinden veya https://ailegenclikfonu.aile.gov.tr/ adresi üzerinden yapılabiliyor.











