İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçe yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Ülke genelindeki 81 ilde eş zamanlı düzenlenen denetimlerde, 9’u yabancı uyruklu olmak üzere 29 göçmen kaçakçılığı organizatörü gözaltına alındı, 687 düzensiz göçmen yakalandı.

Yoğun denetim ve kimlik kontrolleri
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan denetimlerde toplam 434 bin 295 kişinin kimlik kontrolünün gerçekleştirildiğini açıkladı. Denetimler, Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı iş birliğiyle yürütüldü.

Denetim kapsamı ve uygulama noktaları
Operasyonlar, umuma açık eğlence mekânları, tır garajları, terminaller, limanlar, toplu taşıma durak ve istasyonlarında gerçekleştirildi. Denetimlerde;
27 bin 738 personel,
9 bin 27 ekip,
5 bin 579 noktada görev aldı.
Toplam 15 bin 334 yer kontrol edildi; bunlar arasında 4 bin 42 metruk bina, 7 bin 794 umuma açık yer, 470 terminal ve 3 bin 28 diğer yer bulunuyor.
.png)
Geri gönderme işlemleri başlatıldı
Yakalanan düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı. Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin göç yönetiminde insan hak ve hukuka bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden ödün vermeyen bir model sunduğunu vurguladı.
Göç konusu; düzenli ve düzensiz göç, uluslararası koruma, güvenli ve onurlu geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alınıyor.
#SONDAKİKA I İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçe yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.
— Sürmanşet Haber (@surmansetthaber) November 20, 2025
Ülke genelindeki 81 ilde eş zamanlı düzenlenen denetimlerde, 9’u yabancı uyruklu olmak üzere 29 göçmen… pic.twitter.com/pm0GKvXLDv














