İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyonlar Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıklarının desteğiyle yürütüldü. 38 ildeki operasyonlarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası veya aranma kaydı bulunan kişiler de yakalandı.
Gözaltına alınan şüpheliler arasında, FETÖ’nün güncel yapılanması, eğitim yapılanması, finans yapılanması, askeri mahrem yapılanması ve diğer mahrem yapılanmalarında faaliyet gösterenler bulunuyor. Ayrıca ByLock kullanan, ankesörlü telefonlarla örgüt içi iletişim sürdüren, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan, örgüt propagandası yapan ve maddi destek sağlayan kişiler de gözaltına alındı.
Şüphelilerden 182’si tutuklanırken, 75’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri ise devam ediyor.
Bakanlık, “Devletimizin bütünlüğüne ve milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, Daire Başkanlıklarımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
#SONDAKIKA I Son iki haftada 38 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda 298 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 182’si tutuklandı.https://t.co/gffdx4TSWA pic.twitter.com/ZwZY13JVVC
— Sürmanşet Haber (@surmansetthaber) March 3, 2026














